Необходими продукти
200 гр. люти чушлета (рибки)
3 скалидки чесън
1/2 връзка копър
1 кафена чаша зехтин
1-2 лимона
100гр. орехи
1 щипка сол
Начин на приготвяне
Чушлетата се пукат на котлон, след което по желание се белят и се поставят в купичка. Чесънът се настъргва и орехите се счукват, след което се изсипват в купичката с чушлетата. Копърът се нарязва на ситно (дори да прекалите с количеството не се притеснявайте, защото той поддържа ароматния вкус). Изсипете го в купичката с другите продукти (чушлета, чесън, орехи). Полейте обилно със зехтин, така че да бъдат покрити чушлетата, изцедете лимоните и ги прибавете към останалите продукти (ако ползвате олио, това значително би променило вкуса). Поръсете с една щипка сол и разбъркайте всички продукти. Може да надупчите с вилица чушлетата, за да станат по сочни. Поставете чушлетата в хладилника за около 30 минути и консумирайте с основното ястие.
Заедно с този "деликатес" специалистите препоръчват умерената консумация на Троянска сливова ракия.
Добър апетит!