Страница 1 от 1

Люти чушки по троянски

МнениеПубликувано на: 29 Юли 2009, 19:02
от nadya
Необходими продукти

200 гр. люти чушлета (рибки)
3 скалидки чесън
1/2 връзка копър
1 кафена чаша зехтин
1-2 лимона
100гр. орехи
1 щипка сол

Начин на приготвяне
Чушлетата се пукат на котлон, след което по желание се белят и се поставят в купичка. Чесънът се настъргва и орехите се счукват, след което се изсипват в купичката с чушлетата. Копърът се нарязва на ситно (дори да прекалите с количеството не се притеснявайте, защото той поддържа ароматния вкус). Изсипете го в купичката с другите продукти (чушлета, чесън, орехи). Полейте обилно със зехтин, така че да бъдат покрити чушлетата, изцедете лимоните и ги прибавете към останалите продукти (ако ползвате олио, това значително би променило вкуса). Поръсете с една щипка сол и разбъркайте всички продукти. Може да надупчите с вилица чушлетата, за да станат по сочни. Поставете чушлетата в хладилника за около 30 минути и консумирайте с основното ястие.
Заедно с този "деликатес" специалистите препоръчват умерената консумация на Троянска сливова ракия.
Добър апетит!

Re: Люти чушки по троянски

МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 09:30
от ramona
ето и моята рецепта с люти чушлета:
изпичам чушлетата и се обелват внимателно доколкото е възможно и се нарязват на ситно
1 връзка пресен чесън или ако няма 1 глава счукан чесън
1 връзка магданоз се нарязва
1 връзка копър също
1 с.л. захар, сол
повече олио и оцет на вкус
Хубаво е да престои в хладилника малко!